Over ons

Wie zijn wij
Interieurwacht Nederland is een initiatief van Remco Ockhuijsen in samenwerking met verschillende specialisten. Wij zijn een nieuwe loot aan de tak van organisaties die zich met restauratie en conservatie bezighouden, in dit geval van het interieur van huizen en monumentale panden.

Onze motivatie voor het oprichten van Interieurwacht Nederland komt vanuit het feit dat wij het belangrijk vinden om de nog bestaande antieke interieurs in een zo goed mogelijke staat te behouden. Dit zodat ook de volgende generaties hiervan nog kunnen genieten.

Onze werkwijze
Schade aan een interieur hoeft niet altijd zichtbaar te zijn. Ons doel is dan ook om problemen aan een inboedel op te sporen die eventueel tot verval of beschadiging kunnen leiden of al geleid hebben. Daarbij kunt u denken aan vervuiling door stof en rook, vraat door insecten of knaagdieren, verkleuring door (zon)licht, vochtschade, verkeerde klimaatomstandigheden of gebruiksschade.

Maar niet alleen het restaureren van een interieur is belangrijk, het preventief conserveren is net zo noodzakelijk. Want op het moment dat een meubel of object is gerestaureerd maar bijvoorbeeld de klimaatomstandigheden in een kamer of pand niet optimaal zijn, word de oorzaak van de schade in stand gehouden.

Indien u vermoed dat er schade is aan uw interieur/meubilair neemt u dan gerust contact met ons op om een afspraak te maken met een van onze experts.